Sze 09 2013

36. heti események

2013.09.02-án a BPSZ Központ kérésére egy a Merényi Gusztáv Kórházból önkényesen eltávozott beteg felkutatásában vettünk részt. A rendőrség a beteget a Batthyány téren megtalálta.

2013.09.05-én Sárai Viktor nevű eltűnt személy felkutatásában vettünk részt. A kutatásban résztvevő polgárőr a helyszíni adatgyűjtés, interjúztatás és területbejárás során rekonstruálta az eltűnés körülményeit, információt szerzett az előző 24 óra eseményeiről, fénykép- és videofelvételeket szerzett a személyről. A szerzett és a családhoz beérkezett információk alapján Sárai Viktor 2013. szeptember 6-án megtalálásra került.

A rendőrség értesítése alapján megjelentünk az Andrássy-telep egyik családi házánál, mert onnan családi botrányt jeleztek. A helyszínen a rendőrséggel együtt megjelentünk, ahol egy 60 év körüli férfi, idős édesanyja és egy eltartási szerződés alapján a házban lakó román állampolgárságú nő fogadott. Elmondásuk szerint a férfi ittas, bántalmazza a nagyothalló édesanyját. Az idős hölgyön külsérelmi nyomot nem tapasztaltunk, a feleket jogi felvilágosításban részesítettük. Az intézkedő rendőr a személyazonosság megállapítása során részünkre átadott 2 db., az intézkedés alá vont férfi nevére kiállított, 2002. évi érvényesítő matricával ellátott polgárőr igazolványt. A férfi 2002. óta nem tagja a Vecsés Települési Polgárőr Egyesületnek, ezért polgárőr igazolvány birtoklására nem jogosult. Az elmondottakat tudomásul vette, az igazolványokat átadta.

2013.09.07-én 12:00 és 05:00 óra között előzetes felkérés alapján esküvői rendezvény biztosítását hajtottuk végre. A biztosítás során esemény nem történt, a menet kísérése során jelzőőri tevékenységet láttunk el.

Az egyik Deák Ferenc utcai vendéglátóhelyen zártkörű születésnapi rendezvényt tartottak, melyet visszatérően ellenőriztünk. A rendezvény másokat nem zavaró módon, nyugodtan került megtartásra.

20:00 órakor saját észlelés alapján megjelentünk a lakópark egyik házánál, mert a ház riasztója hangosan szólt. A csengetésre senki nem jött ki, ezért a jobb oldali szomszéddal felvettük a kapcsolatot. Kérésünkre megadta az érintett lakás tulajdonosának elérhetőségét, akit az eseményről telefonon értesítettünk. Néhány perc múlva a másik lakásból kijött egy idősebb úr, aki közölte, hogy egy nyitott ablak miatt szól a riasztó. A tulajdonos telefonon visszaszólt, hogy édesapjának jelezte az esetet, aki megtette a szükséges intézkedéseket. Az este folyamán tulajdonos testvére érdeklődött telefonon az esetről, részére a felvilágosítást megadtuk.

01:30 óra körüli időben lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy piros Opel Astra vezetője vélhetően alkoholfogyasztást követően vezetett. A járművet a lakópark egyik utcájában lezárt állapotban észleltem.

A héten a kritikus helyeken (Erzsébet tér, Budai Nagy Antal utca, stb.) teljes nyugalom volt, lakossági bejelentés, panasz nem érkezett.

A beérkezett bűnügyi, rendészeti információk a Vecsési Rendőrőrs és a Polgármesteri Hivatal közbiztonsági osztályvezetője részére megküldésre kerültek.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/36-heti-esemenyek/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.