Sze 15 2013

37. heti események

2013.09.09-én 21:00 órakor a készenléti telefonszámra lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint a lakók a Lőrinci út – Széchenyi út kereszteződésében a bekötőúton egy gyanús, fehér platós teherautót észleltek. 43009 értesítését követően a helyszínen megjelentünk, ahol a lakók megmutatták a gyanús teherautót, melyben egy férfi és egy nő aludt. Kérdésemre elmondták, hogy a hölgy lekéste a Dublinba induló repülőgépét, ezért értesítette férfi ismerősét, majd a következő repülőgép indulásáig az autóban aludtak. Tájékoztattam, hogy a lakók elmondása szerint az elmúlt időszakban a helyszínen több esetben észleltek gyanús teherautókat, illetve több esetben történt magánlaksértés. A lakók kérésére tájékoztattam, hogy a legközelebbi parkoló a Market Central Ferihegynél található, ahová felvezettük őket. Visszatérésünket követően a bejelentők elmondták, hogy az elmúlt napokban éjfél és hajnali 4 óra közötti időszakban több esetben jelzett a riasztórendszer, felkapcsolódott a mozgásérzékelős lámpa. Az egyik telken lovak és autóbontó, a másikon gázpalackok és ipari gáz található. A héten éjszaka felállított figyelőszolgálat gyanús mozgást nem észlelt.

2013.09.14-én lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint a vashídon 16:00 és 17:00 óra közötti időben egy férfi mutogatja magát a gyerekeknek. Magas, kb.180-185cm,, vékony testalkatú, barna rövid haj,vastag(erős dioptriás)szemüveg. Ruházata erősen elhasznált sportcipő, szürke melegítőfelső, melegítőnadrág. Az elülső fogai kiugróak-előre állóak. Az esemény ideje csütörtök és péntek, de már a hét elejétől folyamatosan látták őt a gyerekek. Meg nem erősített információk vannak a férfi személyazonosságára vonatkozóan, melyet továbbítottunk a rendőrség részére. A férfi felfedésére figyelőszolgálatot szerveztünk, reméljük hamarosan már eredményről is be tudunk számolni.

 2013.09.14-15-én a járőrszolgálatot a Búcsú környékére súlyoztuk. 23:24 órakor a Fő úton egy fiatalember jelezte, hogy egy erősen ittas, nagydarab férfi cigarettát kért tőle, majd fojtogatni kezdte. A fiatalemberen külsérelmi nyom nem látszott, sérülést nem szenvedett, a férfit felismerte, feljelentést nem kívánt tenni. A rendőrség előtt is ismert férfi további probléma nélkül hazament, az esetről értesítettük a Monori Rendőrkapitányságot. Ugyanebben az időben verekedést jeleztek, azonban az elkövetők és a sértettek felkutatására nem került sor.

00:17 órakor a Fő úton az úttesten egy középkorú nőt észleltünk. Kérdésünkre elmondta, hogy a mentőket várja, mert egy 13 éves lány valószínűleg alkoholmérgezést kapott. Elmondása szerint egy fiatalokból álló csoport a játszótéren tartózkodott, ahol a középkorú hölgy és egy fiatal lány megkezdte az eszméletlen lány ellátását. Ezt követően a fiatalok a lányt ismeretlen helyre vitték. A felkutatás sikerrel járt, majd a helyszínre érkező rohammentő a Heim Pál Kórházba szállította. Az esetről értesítettük a szülőket.

00:39 órakor a Fő úton egy világítás nélkül közlekedő járművet észleltünk. A gépjárművezetőt felszólítottuk a KRESZ-szabályok betartására.

00:51 órakor lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy csapat ittas férfi a lakóparki játszótéren hangoskodik és kosárlabdázik. A helyszínen megjelentünk, a férfiakat tájékoztattuk, hogy megsértették a közösségi együttélés szabályait, egyben felszólítottuk őket a helyszín elhagyására, melynek eleget tettek és csendben távoztak.

01:15 órakor a Hősök ligetében egy erősen ittas 18 év körüli fiatalembert észleltünk, aki barátai felügyelete alatt egy padon aludt. Telefonon értesítettük a fiatalember szüleit, akik a helyszínre érkeztek, majd kérésükre értesítettük a mentőket, akik kórházba szállították. A fiatalemberre vigyázó fiatalokat hazaszállítottuk, a területelhagyást a BPSZ Központnak jeleztük.

Az éjszaka folyamán számtalan esetben észleltünk az úttesten közlekedő, ittas személyeket. Minden esetben lekísértük őket az úttestről,, egyben figyelmeztettük őket a balesetveszélyre.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/37-heti-esemenyek/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.