Már 23 2013

Frissítve !!! Benzinleszívás, elforgatott KRESZ-táblák, gyanús személyek, körözött autó – az elmúlt napok eseményei

Szombat délután a Wass Albert utcai lakók néhány szolgálaton kívüli polgárőr segítségével rövid kergetőzés után megállítottak és a rendőrség megérkezéséig visszatartottak 3 gyanús férfit (köztük a város egyik ismert bajkeverőjét), akik a parkoló autók között mászkáltak. A rendőrségi intézkedés még tart, részletek később.

Szerda éjszaka a Wass Albert utcából jelezték, hogy a parkolóban 2 kapucnis fiatalt láttak az autók között. A járőrszolgálat néhány percen belül a helyszínre érkezett, a környéket átvizsgálta, de senkit nem észleltek, a parkolóba bejutni nem tudtak. Aznap este többen jelezték, hogy autójukból ismeretlenek a benzincső átvágásával ellopták a benzint. Az esetről tájékoztattuk a Vecsési Rendőrőrsöt.

Pénteken Halmi-telepen és az Andrássy-telepen ismeretlenek több utcasarkon elforgatták az “Elsőbbségadás kötelező” és az “Állj! Elsőbbségadás kötelező” KRESZ-táblákat. A polgárőr járőr – ahol lehetett – az eredeti helyzetet visszaállította, azonban az Áchim András u. – Kinizsi u., illetve az Erzsébet tér-Toldy Ferenc u. sarkon erre nem volt lehetőség. Az esetekről értesítettük a Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági Osztályát.

Az ilyen jellegű “poénkodás” nagyon balesetveszélyes, ezért arra kérjük Önöket, ha ilyet tapasztalnak,haladéktalanul jelezzék !

Péntek este lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy férfi kerékpárjával elesett. Az egészségügyi végzettséggel rendelkező polgárőr társunk a férfit megvizsgálta, sérülést nem tapasztalt, ezért közeli otthonába kísérte.

Éjszaka a temetőnél egy rendszám nélküli járműről tettek bejelentést. Az esetről értesítettük a rendőrséget, akik egy rövid követés után intézkedés alá vonták.

Nem sokkal később az üllői polgárőrök egy Vecsés felé tartó gyanús járművet jeleztek. Az autóban ülőket a rendőrség intézkedés alá vonta.

Hajnali 2 órakor a polgárőr járőr a Wass Albert utcában egy gyanús járműre lett figyelmes, melyet a gépjármű-felderítő rendszerben a BPSZ Központon keresztül ellenőriztettek. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a rendszám egy más típusú és színű járműhöz tartozik, ezért értesítették a rendőrséget. A további intézkedés során megállapításra került, hogy a rendszámot eltűnés miatt, a járművet pedig alvázszám alapján körözik.

Ezekben a percekben is tart az Országos Rendőr-főkapitányság épületében a polgárőrség 100×100 elnevezésű programjának nyitó rendezvénye. Bűnmegelőzési modellprogramunkkal eredményesen pályáztunk, így 2013-14. évekre a Belügyminisztériumtól összesen 250.000 forint külön támogatásban részesülünk.

Eredményes napok voltak, gratulálunk.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/benzinleszivas-elforgatott-kresz-tablak-gyanus-szemelyek-korozott-auto-az-elmult-napok-esemenyei/

2 comments

  • Farkas Róbert on 2013/03/23 at 13:21
  • Válasz

  Ha bármikor be akartok jönni a Wass Albert 14-be, hívjatok (06205645620) és azonnal beengedlek!

  De köszönjük az intézkedéseteket!

  Üdv

  Farkas Róbert

 1. Köszönjük szépen, szükség szerint élni fogunk vele.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.