Sze 11 2012

“Csendes” hétfő este

21:40-kor a Zöldfa utcában egy úthibát jelző oszlopok és terelőléc párosítású útakadályra lettünk figyelmesek. Az útakadályt csak az utolsó pillanatban észleltük, mert hiába volt közvilágítás nem volt önmagában megvilágítva a terelőléc. Mivel az úttest közepére volt elhelyezve csak személyautóval lehetett elmenni mellette.

22:20-kor Az Erzsébet téri iskola előtti részen ismételten hulladékot találtunk. A hulladékot az 1 méterre található szemét tárolóba dobtuk majd folytattuk a járőr szolgálatot.

22:30-kor az egyiki söröző előtt egy a vízelvezető árokba borult gépjárműre lettünk figyelmesek. A gépjármű vezetője megpróbált a gépjárművel kiállni az árokból, de ez fizikailag lehetetlen volt. Miután észlelte, hogy a helyszínre érkeztük leállította a gépjárművet és kiszállt. Tört magyarsággal elmondta, hogy véletlenül belehajtott az árokba és kérte, hogy húzzuk ki. A beszédéből, mozgásából és egyéb jelekből arra következtettünk, hogy erősen ittas. A söröző vendégei közül többen jelezték nekünk, hogy onnan indult a gépjárművel és ittas. Azonnal értesítettük a rendőrséget és a vezetőt a helyszínen tartottuk. A rendőrség ügyeletese tájékoztatott róla, hogy már az egyik vendég is értesítette őket, így a rendőrjárőr már úton van. A kiérkező rendőrjárőr intézkedés alá vonta a vezetőt, aki csak lejárt és rongált török igazolvánnyal és egy lejárt rongált magyar diákigazolvánnyal tudta magát igazolni, mely nem volt elég a személyazonosságának és lakcímének megállapításához. A rendőrjárőr helyszínelőt kért. A várakozás alatt az intézkedés alá vont személy kezdett agresszívvé válni és megtagadta az együttműködést. Ezt követően többször megfenyegetett minket is és a rendőrt is. A rendőr a további problémák elkerülése végett beültette a rendőrautóba, de ezután többször megpróbálta kifejelni a rendőrautó oldalüvegét. A rendőr megbilincselte, valamint felkért minket, hogy jelenlétünkkel segítsük az intézkedést. A személyt a szakorvosi rendelőbe szállítottuk, ahol vérvételre került sor. A vérvétel alatt folyamatosan provokált és fenyegetett minket, kilátásba helyezte, hogy az ismerősei vagy ő eltűntet (nek) minket a városból, ő bárkit megszurkál, és különben is kicsi a város találkozunk még. Minden cselekedetével fizikai erőszakot próbált kiprovokálni.
A vérvétel alatt kiderült, hogy erős nyugtatókat is beszedett erre ivott, valamint a gépjármű rendszáma sem volt megfelelő. A személy előállításra került a Monori Rendőrkapitányságra, de az előállítás során is folyamatosan fenyegetőzött, csak akkor nyugodott, meg amikor a zárkába került.
A rendőrség ittas vezetés bűncselekménye valamint egyedi azonosító meghamisítása miatt indít ellene eljárást, jelenleg a Monori Rendőrkapitányság „vendégszeretetét” élvezi.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/csendes-hetfo-este/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.