jún 19 2012

Darázsirtás a lakóparkban

2012. június 18-án 20:25-kor közterületi járőrszolgálatunk során a Pöltenberg u. és a Nagysándor József utca kereszteződésénél egy ott lakó úr kért tőlünk segítséget, mivel a kapuja előtti juharfán elképesztő mennyiségű darazsat észlelt.
Az esetet jelentettük Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltségének, tájékoztatásuk szerint az irtáshoz, vagy befogáshoz szükséges eszközökkel ők nem rendelkeznek, ezért egy erre szakosodott vállalkozást ajánlottak.
A vállalkozással a kapcsolatot felvettük, szolgáltatási díjukról a tájékoztatást kaptunk.

A Lerbe-Sec Kft szakemberei 22:15-kor a helyszínre megérkeztek és megerősítették azt, hogy a fán lévő kb. 60.000 db darázs közvetlen veszélyt jelent a környéken lakókra és az utcán játszó gyerekekre. Elmondásuk szerint, ha a darazsak veszélyt érezve támadnak, ilyen számban nagyon könnyen embert ölhetnek, ezért a helyszínen elpusztításra kerültek. Az irtás idején a helyszín közvetlen közelében minden ajtót és ablakot bezárattunk, a forgalmat eltereltük, az utcán tartózkodókat védett helyre küldtük.

A felhasznált vegyszer emberre nem veszélyes, a környezetben kárt nem okoz. Sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, a maradványokat a Lerbe-Sec Kft szakemberei a helyszínről elszállították.

Az irtás költségét a polgármester úr és a jegyző asszony tájékoztatása szerint a Polgármesteri Hivatal vállalja magára.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/darazsirtas-a-lakoparkban/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.