Sze 29 2012

Elrabolt kamion, 900 millió forint értékű mobiltelefon-szállítmány

Közel egymilliárd forint értékű szállítmánnyal loptak el egy kamiont ismeretlenek péntek délután Vecsés külterületén, de csak néhány óráig örülhettek zsákmányuknak.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2012. szeptember 28-án 20 óra 50 perc körüli időben érkezett bejelentés, mely szerint 16 óra körül több – magát rendőrnek kiadó – személy Vecsés külterületén megállított egy mobiltelefonokat szállító kamiont, majd a két kamionsofőrt feltehetően fegyverrel megfenyegették és a járművet eltulajdonították. Az elkövetők a két gépkocsivezetőt személygépkocsival egy általuk ismeretlen helyen, Ócsa erdős részén, megkötözve hagyták. A két sértettnek nem keletkezett sérülése.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását. A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően a Vecsési Őrs munkatársai, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság, valamint a vecsési és üllői polgárőrség munkatársainak segítségével az ellopott kamiont néhány órán belül Budapesten, a XVIII. kerületben megtalálták. Az elkövetők a kamion szállítmányát – több raklap mobiltelefont – ekkorra már átpakolták. A nyomozók a XVIII. kerület, Lakatos utcában elfogták K. Pál 30 éves, K. Péter 27 éves vecsési, M. Henrik 32 éves szegedi és P. István 46 éves budapesti lakost, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók. Ezen a helyszínen megtalálták az ellopott szállítmányt is, melynek értéke 900 millió forint. (police.hu)

Az ügyben a további eljárást a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/elrabolt-kamion-900-millio-forint-erteku-mobiltelefon-szallitmany/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.