Júl 19 2012

Eltűnt gyermek, figyelmetlen kerékpáros, Erzsébet tér – szerda esti események

A szerdai szolgálat a fogadóóra beindításával kezdődött. Az első fogadóórát Tisza Ferenc polgárőr társunk vállalta magára, akinek ugyan nyugalmasan teltek el az órái, de ez a jövőben biztosan változni fog.

A járőrszolgálat kezdetének rutinja (felszerelés, papírmunka, bejelentkezés) után első utunk az Erzsébet térre vezetett. Az elmúlt napokban folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy az Erzsébet téri fiatalok elcsendesedtek, a tér egy kevésbé zavaró pontjára tették át “székhelyüket”, nem bőgetik a motorokat, nem hallgatnak hangos zenét és minden este összetakarítják maguk után a szotiyhéjat és a cigarettacsikket. Vélhetően a környék lakói is ezt látják/hallják, hiszen az elmúlt 11 napban az Erzsébet térről nem érkezett bejelentés. Úgy látszik, hogy a törődés és a partnerségi viszony kialakítása – mint korábban a lakóparki játszótéren is – meghozza gyümölcsét, mert rendészeti jellegű intézkedések nélkül is sikerült rendezni a helyzetet úgy, hogy a lányok-fiúk saját maguk “rakják helyre” a renitenseket. Csak így tovább.

Más a helyzet a kerékpárosokkal és a robogósokkal. Egy hölgy úgy kanyarodott be a Zrínyi utcába, hogy körül sem nézett (az elsőbbségadás kötelező táblát észre sem vette), így viszont éppen elénk került. Fékcsikorgás, kormányelrántás (amit a mögöttünk jövő autó is megismételt). A hölgyet természetesen megállítottuk, felhívtuk a figyelmét az ilyen esetekből eredő sérülésekre, egyben kértük, hogy ha nem ismeri a KRESZ-t, akkor inkább sétáljon, mert így előbb-utóbb balesetet fog okozni.

Vecsésen sajnos rendszeresen látunk a bukósisak nélküli robogósokat, vagy olyanokat akik ketten ülnek az egyszemélyes robogón. Köztük olyanokat is, akik a polgárőr autó észlelésekor árkon-bokron és vasúti sínen keresztül menekülnek. A polgárőrség egyetlen esetben sem fog “üldözéssel” felelni az ilyen jellegű kihívásokra. Azért nem, mert nem szeretnénk, hogy az egyébként is sisak nélkül és/vagy ketten motorozó/robogózó fiatalok a menekülés miatt szenvedjenek balesetet. Bár a balesetmegelőzési szempontok felülírják az elfogás iránti vágyat, azért nem megyünk el tétlenül az ilyen esetek mellett. Kamerával remek képeket lehet készíteni, melyen tisztán látszik az arc, a különös ismertetőjelek (tetoválás, stb). Szóval mindenre van megoldás.

17:35 órakor a BPSZ ügyelettől kaptuk a jelzést, hogy a X. kerületben eltűnt egy 10 év körüli kisfiú. Természetesen azonnal a felkutatására indultunk, melynek eredményeként 19:35 órakor az Örs vezér tér rendőrséggel közös átvizsgálása során épen és egészségesen előkerült.

22:35 órakor a Hold utcában egy nyitott állapotú személygépkocsit észleltünk. A tulajdonost értesítettük, aki az autót bezárta.

22:40 órakor riasztó hangját hallottuk. A kutatás során a Toldy Ferenc utca egyik házának lakói megállítottak minket, hogy az ő riasztójuk szólt. Elmondták, hogy a házban egyik pillanatról a másikra elment az áram, az utcán pedig egy fehér inges fiatalembert láttak elfutni. A lakók kérésére az udvart átivzsgáltuk, de betörésre utaló nyomot nem észleltünk. Az áramot visszakapcsolni nem lehetett, ezért az éjszaka folyamán visszatérően ellenőriztük. Az esetet jeleztük a vecsési rendőrségnek.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/eltunt-gyermek-figyelmetlen-kerekparos-erzsebet-ter-szerda-esti-esemenyek/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.