nov 30 2013

Falopás, segítségkérés, tragédia

Szomorú napok vannak mögöttünk

Múlt szombaton a mezőőr kért segítséget, mely szerint a Wass Albert utca mögötti erdőben ismeretlenek lopják a fát. A riasztott polgárőrök a 3 férfit azonnal visszatartottak, negyedik társukat elbújva találták meg. Az intézkedést átadták a helyszínre érkező rendőröknek és mezőőrnek.

Falopás sajnos minden hétre jutott, a tolvajok követése során autóink is megsérültek. Az eseteket jeleztük a mezőőrnek.

A Halmi telep egyik házából egy idős hölgyet kellett kórházba szállíttatnunk, mert napok óta nem mert elaludni, ezért nagyon rossz fizikai állapotba került.
Az idős hölgy az idei évben többször kért tőlünk segítséget, mert elmondása szerint fát loptak tőle, illetve be akartak törni a házába. Minden bejelentésre kivonultunk, betörés, lopás nem történt, azonban kiderült, hogy a néni nem mindig szedi a gyógyszereit, ezért nem tud aludni, a fáradtság miatt pedig rettentően félt. Az esetekről értesítettük a családját, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot. A családgondozók mind a nénivel, mind a családdal folyamatosan tartották a kapcsolatot, azonban a héten a néni ismét többször kért segítséget a polgárőrségtől. Szerda este jelezte, hogy 2 férfi otthonában megtámadta, azonban a helyszínre érkező polgárőrök (közöttük mentőápolóként dolgozó társunk) a helyszínen megállapították, hogy betörés, támadás nem történt, a néni külsérelmi nyom nem volt. Polgárőr társunk észlelte, hogy a néni ismét rossz fizikai állapotban van, nehezen veszi a levegőt. A helyszínre hívott orvosi ügyelet, illetve a mentők megállapították, hogy a néni krónikus szívelégtelenségben szenved, a későbbi orvosi vizsgálatok pedig tüdőgyulladást mutattak. A komolyabb bajt a gyors felismerés és az azonnali intézkedés előzte meg. Gratulálunk.

Péntek este a Halmi telep egyik kocsmájában két férfi összeszólalkozott, melynek eredményeként egyikük olyan súlyosan bántalmazta a másikat, hogy a gyors segítség ellenére életét vesztette. A rendőrség az elkövetőt nagyon rövid időn belül elfogta. A polgárőrök az orvosi ellátásban, az újraélesztésben, majd a helyszín biztosításában vettek részt.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/falopas-segitsegkeres-tragedia/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.