máj 02 2012

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a polgárőrt elsodró ittas sofőr

A Monori Városi Bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűncselekmények miatt 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre és 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a budapesti férfit, aki autójával elsodorta a szolgálatban lévő polgárőrt.

Az eset még 2010. júliusában, egy Vecsést és Üllőt érintő közbiztonsági akció során történt. A Vecsési Rendőrőrs járőrei Üllőn akarták igazoltatni az autóst, aki a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva menekülni kezdett. 100 km/h sebességgel száguldott Üllőn és Vecsésen, a záróvonalat átlépve próbált menekülni a rendőrök elől.
A vecsési Shell-kútnál azonban zsákutcába került, a polgárőrök autójukkal keresztbe álltak, egyikük pedig kiszállt az autóból, hogy segítsen a rendőröknek az elfogásban. Az elkövető ezt látva gázt adott és nagy sebességgel a polgárőr felé indult, aki nagy lélekjelenléttel elugrott a közeledő autó elől. Az elkövető Budapest felé menekült tovább, a Csévéző utcánál újabb zárást sikerült felállítani, de az elkövető a zöld területen átvágva innen is kitört.

A hajsza a XVII. kerületben ért véget. A gépjárművezető ittas volt.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/felfuggesztett-bortonbuntetest-kapott-a-polgarort-elsodro-ittas-sofor/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.