okt 30 2012

Halottak napja – rendőrségi felhívás

Közeleg Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.

A megnövekedett gépjármű-, és gyalogos forgalom irányítása, valamint az ilyenkor előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint tömegközlekedési központok környékén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az ünnepre készülő állampolgárok figyelmét:

A folyamatos gépjármű és gyalogos forgalom biztosítása, a torlódások és közlekedési dugók elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe.

A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, értéktárgyakat. A tömegközlekedési eszközökön utazók értékeiket, jól zárható felső ruházatukban, vagy táskájukban helyezzék el. A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál sem, a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan figyelemmel tudják kísérni.

Járműveiket minden esetben zárják le! Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el.

Ha a megemlékezés lakóhelyüktől távolabb történik, kérjék meg ismerőseiket, szomszédjaikat, tartsák szemmel lakásukat a betörések és a besurranások elkerülése érdekében.

Bármilyen jogsértés, vagy elfogadhatatlan körülmény észlelése esetén forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható számokon.  Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük odafigyelésüket mind magukra mind embertársaikra, hogy a napokat ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés.

Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság !

A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület fokozott jelenlétet biztosít a temetőnél és környékén. Bármilyen probléma esetén forduljanak bizalommal a szolgálatot ellátó polgárőrhöz vagy hívják a 06307585420 készenléti telefonszámot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jótanácsai: BRFK ELBIR 2012. november

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/halottak-napja-rendorsegi-felhivas/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.