jan 11 2015

Heti események 01.05-11.

Nyugodt, de tapasztalatokban gazdag hetet zártunk.

Nyugodt volt, mert komolyabb esemény nem történt, de a járőrszolgálatok során történt észlelések során komoly tapasztalatokra tettünk szert.

Az egyik legfontosabb tapasztalat, hogy lakótársaink rendszeresen nyitva hagyják otthonaik kapuját, bejárati ajtóját. Korábbi cikkünkben már említettük, hogy a nyitott otthon csemege a betörők, besurranók számára, ezért kérjük fokozottan tartsák be az alapvető biztonsági előírásokat.

A másik tapasztalat, hogy a kerékpárosok mellett az autósok is rendszeresen figyelmen kívül hagyják a KRESZ előírásait. Találkoztunk forgalommal szemben közlekedő, tiltott helyen várakozó, másik autó elé bevágó, forgalomból kivont és kétes műszaki állapottal rendelkező autóval is. A legérdekesebb, hogy az esetek többsége nappal, a forgalmas útszakaszokon, parkolókban történt.

Végül talán a legfontosabb: úgy tűnik lakótársaink egyre érzékenyebbek a környezetükben feltűnő gyanús személyekre, járművekre. A hét során 9 esetben kaptunk bejelentést különböző ügyekben, melyek között az elhullott állat, a fával megrakott vagy vasat gyűjtő teherautó és a ház előtt parkoló, párás ablakú jármű egyaránt szerepelt. Természetes módon az érintett – különösen a vasat gyűjtő – járművek vezetői, utasai verbális és/vagy nonverbális módon nemtetszésüket fejezik ki, ennek ellenére továbbra is minden bejelentésre lehetőség szerint kivonulunk.

Némi fejtörést okozott az önkormányzati erdő kitermelésével együtt járó falopás-kísérletek ügye is. A héten 2 alkalommal jeleztek gyanús járműveket, személyeket az erdőben. A polgárőrség és a közterület-felügyelet fokozottan ellenőrzi a helyszíneket, figyelőszolgálatot szervez a környékre. Hangsúlyozzuk, hogy bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés esetén a polgárőr jogosult az elkövetőt elfogni, visszatartani.

Problémaként merült fel a Szent István téri padok megrongálásának esete. Mint ismert, a Szent István tér és a Piac tér a fiatalok kedvelt találkozási helye. Sajnos a lányok-fiúk gyakran a padok támláján ülnek, talán ennek volt köszönhető, hogy az ülőfelület deszkái megrongálódtak.

Az eddig szokásos éjszakai járőrszolgálatok mellett – lehetőségeink (legfőképpen szabadidőnk) függvényében igyekszünk a délutáni időszakra is szolgálatot szervezni.

Nyugodt napokat kívánunk !

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/heti-esemenyek-01-05-11/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.