dec 16 2012

Heti események december 10-16.

2012. december 10-én délután a Monori Rendőrkapitányság ügyeletesének kérésére jelzőőri feladatokat láttunk el a Fő úton, ahol személyi sérüléses baleset történt. A helyszínbiztosítási és jelzőőri feladatok ellátását követően a Karamell Cukrászdára vigyáztunk. Gratulálunk Niki és Vili !

2012. december 13-én este a Bokor ABC-től érkezett a bejelentés, hogy egy erősen ittas férfi fekszik a földön. A helyszínen kiderült, hogy a férfi egy közeli vendéglátóhelyen italozott és saját erejéből nem tudott hazamenni. Ismerőse segítségével közeli otthonába kísértük.

2012. december 15-én a rendőrség felkérésére egy igencsak mozgalmas fokozott ellenőrzésen vettünk részt.

19:50 perckor a Monori Rendőrkapitányság ügyeletesének kérésére lakossági bejelentés alapján a Széchenyi útra vonultunk, ahol a bejelentés szerint 1 fő feltehetően ittas férfi az út közepén közlekedik ezzel veszélyeztetve a gépjármű forgalmat. A Széchenyi utat oda-vissza végigjártuk, de senkit nem észleltünk, ezért a helyszínt 20:20-kor elhagytuk.

21:15-kor az üllői polgárőrök kértek segítséget, mert velük szemben fenyegető magatartást tanúsítottak az üllői Avanti töltőállomáson. A helyszínen tartózkodó 3 fő együtt italozott Vecsésen egy kocsmában, mely során egyikük ismeretlen módon elvesztette a kabátját a benne lévő összes személyes iratával és a készpénzével együtt. Kérdésünkre, hogy hol hagyta el, nem tudott egyértelmű magyarázatot adni. Mivel mindhárman erősen ittas állapotban voltak, és a náluk lévő személygépkocsit nem tudták biztonságosan lezárni, illetve fenn állt annak a veszélye, hogy amint a polgárőrök a helyszínt elhagyják, ők a személygépkocsival közlekedni kívánnak, ezért javaslatunkra polgárőr társunk vezette a gépjárművet Üllőről Vecsésre, ahol biztonságosan le tudták zárni a gépjárművet. Továbbá tájékoztattuk őket, hogy az eltűnt iratokkal kapcsolatban hol és mikor tudnak bejelentést tenni.

22:18-kor a Monori Rendőrkapitányság ügyeletese jelezte, hogy a Telepi út egyik ingatlanhoz tartozó kertbe idegen hatolt be, bejelentő otthon tartózkodik. A helyszínre érkezésünkkor a bejelentő fogadott, aki elmondta, hogy 1 fő vélhetően ittas férfi mászott be a kertbe, majd azonnal távozott a Polgármesteri hivatal irányába. Anyagi kár nem keletkezett, a bejelentő nem kívánt feljelentést tenni. Elindultunk a Polgármesteri hivatal irányába, ahol egy 10 főből álló csoportra lettünk figyelmesek. Közülük az egyik fiatal, aki a fent említett címen az ingatlan területére behatolt, erősen ittas állapotban volt. Egyedül képtelen volt talpon állni és a beszéde zavart volt. Társaitól megtudtuk, hogy korábban fogfájásra fájdalomcsillapítót vett be, majd az este folyamán a gyógyszerre nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. A társaság egy házibuliba tartott, de az ittas fiatal tőlük egy kis időre elszakadt, és egyedül próbált meg az esemény helyszínére eljutni, ekkor esett neki a kertkapunak, ami kinyílt, így jutott az ingatlan területére. Mivel a fent nevezett olyan ittas volt, hogy se járni, se értelmesen beszélni nem tudott, ezért a szándékos rongálást kizártuk. Továbbá észleltük, hogy nevezett ruházata átázott, bőre tapintásra hideg volt. A 104-es hívószámon értesítettük a mentőket. akik 23:30-kor a helyszínre érkeztek. A fiatalt kórházba szállították, a szülőket az eseményről értesítettük.

00:42-kor lakossági bejelentés érkezett, mely szerint a Budai Nagy Antal utca egyik ingatlanából hangos zene szűrődik ki, ami zavarja őket a pihenésben. A helység tulajdonosa kijött elénk, és azonnali hatállyal intézkedett a zene lehalkításáról, továbbá megkért minket, hogyha beszélünk a bejelentővel, kérjünk a nevében elnézést. A helyszínt 01:10-kor elhagytuk.

02:15-kor lakossági bejelentés érkezett, mely szerint a Dózsa György és Wass Albert utca kereszteződésénél lévő terelő szigeten egy fehér színű Skoda Oktávia áthajtott és megrongálta a terelő táblát. A helyszínen az úttestről eltakarítottuk a törmelékeket , a gépkocsit nem leltük fel de a nyomokból látszott , hogy erősen megsérült a doblemez belső burkolata és az első világító test. Az esetet jeleztük a Vecsési Rendőrőrsnek.

A közelmúltban legalább 10 olyan eset történt, amikor ittas személyek hazaszállításához kérték a polgárőrség segítségét. Magától értetődően minden lehetséges segítséget megadunk a bajban lévő embertársainknak: elsősegélyt nyújtunk, mentőt hívunk, takarót adunk, szükség szerint hazaszállítunk, stb. Azonban az ittas személyek fuvarozása, kísérgetése nem tartozik sem a feladataink, sem az elveink közé, ezért kérjük, hogy ilyen kéréssel, megkereséssel a polgárőrség felé ne éljenek !

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/heti-esemenyek-december-10-16/

2 comments

    • Nagy Ferenc on 2012/12/17 at 06:01
    • Válasz

    Minden elismerésem a tietek. Köszönöm a segítő hozzáállásotokat. Nekem is van egy 15 éves fiam. Ő még nem bulizik, de ez hamar eljön, és jó tudni, hogy vagytok, és segítetek ha kell.

  1. Köszönjük az elismerő szavakat. Rajtunk soha semmi nem múlik.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.