dec 09 2012

Hétvégi események

Sajnos az elmúlt napokban több betörés, autólopás és autófeltörés is történt, ezért a rendőrség kérésére kiemelt figyelmet fordítottunk a leginkább érintett területekre, valamint figyelemmel kísértük az éjszaka közlekedő gyalogosokat és járműveket is.

A péntek esti járőrszolgálat során gépjármű-felderítő feladatokat hajtottunk végre, mely ideje alatt 169 jármű ellenőrzésére került sor. Körözött járművet nem fedtünk fel, viszont rengeteg forgalomból kivont és lejárt műszaki érvényességű autót észleltünk.

Szombat délelőtt a Gördülő Csigák hagyományos motoros Mikulás-felvonulását kísértük.

Az esti járőrszolgálat során 22:55-kor a nagy állomásnál található vasúti átjáróban egy ukrán rendszámú nyerges vontatót észleltünk mely a síneken állt és arra várt ,hogy a mögötte álló kocsisor elhaladjon majd szabálytalanul vissza akart tolatni. Mivel balesetveszélyes szabálytalan módon állt mellyel veszélyeztette a közúti és a vasúti közlekedést is figyelmeztető jelzés használatával, valamint felszólítással sikerült a vasúti sínről eltávolítani. Ezt követően segítséget nyújtottunk a szabályos forduláshoz és a Lőrinci úton lévő úticéljához kísértük. Az intézkedés közben két férfi odasétált hozzánk és kérték ,hogy szolgáltatásként szállítsuk őket az Almáskertben található otthonukba. A folyamatban lévő intézkedés miatt kérésüknek nem tudtunk eleget tenni.

Amint azt korábban említettük, kiemelt figyelmet fordítunk a Vecsésen élő hajléktalanokra is. A szombat esti szolgálatunk alatt a Kinizsi utcai buszmegállóban találtunk egy hajléktalan férfit, aki általában a Fő úton található buszmegállóban szokott tartózkodni. Kérdésemre elmondta, hogy az étkezése nem biztosított. Láthatóan a rajta lévő ruházat nem felel, meg az évszaknak illetve nem védi meg a hidegtől. Tájékoztattuk a Vöröskereszt heti rendszerességgel érkező segítségéről és a nálunk lévő péksüteményt illetve fánkot, és a gépjárműben lévő ásványvízből 1 litert átadtunk neki, amit nagy köszönettel elfogadott.

A lakótelep távolsági buszmegállónál észleltük a több éve városunkban tartózkodó 35 éves hajléktalan férfit. Mindennemű segítséget elutasított és a kérdéseimre a válaszadástól is elzárkózott.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/hetvegi-esemenyek-2/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.