Már 21 2013

Hétvégi időjárás

A hétvégére mínuszokat és havazást mond a meteorológia. Meleg ruha előkészítve, új lámpák feltöltve, lapátok az autóban… szóval felkészültünk. Ne legyen ránk szükség.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.03.22. péntek éjfélig

SZÉL: A Dunántúlon, majd a középső megyékben és éjjel már északkeleten is több helyen viharos lökések (60-85 km/h) kísérik az északi, északnyugati szelet. Borsod megye keleti részén és a Nyírségben éjszaka és péntek reggel egy-egy 90 km/h körüli lökés is lehet. (A Balatonnál és a Dunántúli-középhegység magasabb részein az említett értékeknél erősebb szél is lehet.) Péntek délutántól veszít erejéből a légmozgás.

CSAPADÉK, HÓFÚVÁS:Ma a csapadék (eső) mennyisége a Dunántúlon és a középső országrészben összességében több helyen is elérheti a 20 mm-t, majd nyugat felől gyengül a csapadékintenzitás.Estétől előbb a Dunántúlra, majd északkeletre is megérkezik a hideg levegő, a hőmérséklet egyre több helyen fagypont alá csökken, várhatóan délkeleten marad 0 fok felett. Péntek napközben északkeleten maradhat fagypont körül a levegő hőmérséklete. Az esti, késő esti óráktól a Dunántúl északkeleti részén, majd Pest és a középső megyékben, éjjel ill. hajnaltól északkeleten is, az eső, havas esőbe, havazásba vált (nedves, tapadó hó is valószínű). Bizonytalan megmaradás mellett a Duna vonalában ill. attól keletre a legtöbb helyen kb. folt, lepel – 2 cm friss hó valószínű, amely péntek napközben elolvad. Hozzávetőlegesen a Miskolc-Polgár-Debrecen vonaltól keletre kb. 1-7 cm hó hullhat, ezen belül a nagyobb mennyiség Szabolcsban valószínű. A viharos szél elsősorban Borsod-, Szabolcs-megyében és Hajdú-Bihar északi felén hófúvást okozhat. Elsősorban Borsod keleti részén (főként Zemplén, Bodrogköz) és a Nyírségben nem zárható ki, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat hozzon létre.

Készült: 2013.03.21. 11:05 (10:05 UTC) Országos Meteorológiai Szolgálat

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/hetvegi-idojaras/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.