máj 14 2012

Lakossági bejelentés öngyilkossági kísérlet – frissítve

Ma hajnali fél kettőkor lakossági bejelentést kaptunk, mely során a bejelentő elmondta,hogy 23:00 óráig egy férfi ismerősével csevegett az interneten. A csevegés során a férfi több alkalommal is jelezte öngyilkossági szándékát, illetve elmondta, hogy gyógyszereket vett be. 23:00 óra után a férfit sem telefonon, sem az interneten nem volt elérhető, a bejelentő aggódott, hogy baj történt vele. Lakcímét nem tudja, csak a telefonszámát, illetve annyit, hogy Vecsésen lakik. A bejelentő több száz kilométerre tartózkodik Vecséstől, így a helyszínre menni nem tud.

Rendőrséget, mentőszolgálatot nem értesítette, elmondása szerint a polgárőrség tájékoztatásával állampolgári kötelezettségének eleget tett.

A férfi személye és lakcíme a VTPE előtt ismeretlen, ezért a bejelentés valóságáról meggyőződni nem tudtunk. Az eset tisztázása érdekében azonnal értesítettem a Monori Rendőrkapitányság ügyeletét. Az értesítés során a bejelentő, illetve az érintett személy nevét és elérhetőségét megadtam. A rendőrség az ellenőrzéshez a polgárőrség segítségét nem kérte.

Az esettel kapcsolatban további információval nem rendelkezünk, csak remélni tudjuk, hogy nem történt baj.

DÉLUTÁN KAPTUK A HÍRT, HOGY SZERENCSÉRE NEM TÖRTÉNT BAJ. A FÉRFI – ELMONDÁSA SZERINT – CSAK VICCELT.

Az eset tanulságos volt. Legfontosabb tanulság, hogy működött a jelzőrendszer. A polgárőrség a beérkezett információt továbbította a rendőrségnek, illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak. A rendőrség intézkedéséről nincs információnk, a CsaSe vezetője és munkatársai azonban felismerték a helyzet súlyát és a szükséges komolysággal, körültekintéssel intézték az ügyet. A legközelebbi jövő feladata lesz a jelzőrendszer gyakorlatának kidolgozása és finomítása.

A másik fontos tanulság az emberi eszetlenség. Öngyilkossággal viccelni a legenyhébb kifejezés szerint is ostobaság (a tegnapi viccelődés 3 szervezet mintegy 6-8 tagjának munkájába került). Az emberi tényezőhöz tartozik, hogy a bejelentőt a mai nap folyamán 6-8 alkalommal kerestük telefonon, de egyszer sem sikerült elérnünk.

A harmadik tanulság, hogy van kapaszkodó. Ez az eset megmutatta, hogy van összefogás, van törődés és van együttműködés. Legyen ez egy jelzés minden olyan ember részére, aki úgy érzi mélyponton van az élete. Van hova fordulni és van segítség.

Minden jó, ha a vége jó, de ilyen viccet nem többet nem szeretnénk.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/lakossagi-bejelentes-ongyilkossagi-kiserlet/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.