jún 08 2012

Lebukott álpolgárőr, családi botrány, szomszédharc

Ismét egy mozgalmas éjszaka áll mögöttünk.

Június 07-én 21:35 órakor lakossági bejelentés alapján egy családi botrányhoz vonultunk. Az ittas apuka a kiskorú gyermeke szeme láttára bántalmazta a feleségét és fiatalkorú gyermekét. A rendőrség már a helyszínen volt, így közösen sikerült a felháborodott szomszédokat is lecsillapítani. Az anyuka és a gyerekek az éjszakát biztonságos helyen töltötték, az apukát a rendőrségen feljelentették. Sajnos nem az első eset volt, már több esetben kezdeményezték a távolságtartást, de sajnos elrendelésére egyelőre nem került sor. Szerencsére csak felületi sérülések keletkeztek, így orvosi ellátásra nem volt szükség. Az esetről részletes jelentést küldtünk a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak, reméljük sikerül a helyzetet megnyugtatóan rendezni.

22:00 órakor a Vecsési Rendőrőrs előtt egy férfi állított meg minket, mondván, hogy szomszédja bántalmazta. A férfin felületi sérülések keletkeztek. Az esetről értesítettük a rendőrséget. A férfi a rendőrség kérésére elment látleletet vetetni. A továbbiakban a rendőrség intézkedik.

22:20 órakor URH-n keresztül egy azonosítatlan személytől kaptunk jelzést, mely szerint a Sarok Söröző környékén 3 gyanús személy tartózkodik, kéri, hogy “csekkoljuk le őket”. A “bejelentő” kérésére – személyes kapcsolatfelvétel céljából – a Kinizsi utca és Báthory utca sarkára vonultunk, ahol észleltük, hogy egy polgári ruhába (széldzseki és terepszínű nadrág) öltözött, húszas évei elején járó kerékpáros fiatalember várakozik, URH rádióval a kezében. A személyleírás és az eset körülményei arra engedtek következtetni, hogy a bejelentő azonos a korábban a lakosok által észlelt álpolgárőrrel.

Kérdésünkre elmondta, hogy az egyik fővárosi polgárőr egyesület tagja, de az egyesületet megnevezni nem tudta, mindössze az elnök nevét ismerte. Polgárőr igazolvánnyal nem rendelkezett, elmondása szerint tanulói státuszban van.  Tájékoztatott, hogy bár nem Vecsésen polgárőr rendszeresen „járőrözik” a városban. A BPSZ Központnak ezeket a szolgálatokat bejelenteni nem szokta. Kérdésünkre elmondta, hogy 2012. április 16-án a felsőtelepi lakók őt látták házakat figyelni és rádiózni. 2012. május 09-én pedig ő világított be az udvarokba a Halmi-telepen.

A személyazonosság megállapítása céljából igazoltatásra kértük fel a Vecsési Rendőrőrs járőreit. A fiatalember személyazonosságát igazolni nem tudta, ezért előállításra került a Vecsési Rendőrőrsre.

Tekintettel arra, hogy – a szabályszegéseken túl – a fiatalember “járőrözése” rossz fényben tüntette fel a polgárőrséget, a VTPE elnöksége a fiatalemberrel szemben etikai és szolgálati szabályszegés miatt panaszt tesz az Országos Polgárőr Szövetségnél.

Nagyon köszönjük a lakók éberségét, egyben továbbra is kérjük, hogy akiben a polgárőr jelleggel kapcsolatban kétség merül fel, azonnal jelezze a VTPE ismert elérhetőségein.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/lebukott-alpolgaror-csaladi-botrany-szomszedharc/

2 comments

  1. Gratulálok !

    • 43002 on 2012/06/10 at 20:24
    • Válasz

    Köszönjük szépen !

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.