jan 09 2015

Megrongált padok, kivilágítatlan kerékpárosok

Mára virradóra ismeretlenek ismét megrongálták a Polgármesteri Hivatal előtti padokat. A vélhetően roppant kulturált lakótársaink az egyik padról letörték, a másikról leszakították a deszkát. Sajnos az eset rendszeres mind a Szent István téren, mind a BÁKK előtti Piac téren, melyben vélhetően az is közrejátszik, hogy a fiatalok rendszeresen a padok támláján ülnek. Az ilyen rongálás tulajdon elleni szabálysértésnek minősül (ha az okozott kár 50.000 forint alatt van), mely esetben a polgárőrnek joga van az elkövetőket a hatóság kiérkezéséig visszatartani. Mind a közterület-felügyelet, mind a polgárőrség fokozottan figyeli és jogi felvilágosításban részesíti a fiatalokat, reméljük megfogadják a tanácsainkat és a jövőben tartózkodnak a rongálásoktól.

Továbbra is rendszeresen észlelünk kivilágítatlan kerékpárosokat esténként, éjszakánként. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy komoly veszélyt jelentenek mind saját magukra, mind a többi közlekedőre, ezért ismételten kérjük, hogy előzzék meg a bajt és szerezzenek be kerékpárlámpákat.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/megrongalt-padok-kivilagitatlan-kerekparosok/

1 comment

    • Gál István on 2015/01/09 at 17:51
    • Válasz

    Nem egyedi eset. Az Erzsébet téren ez rendszeres, ott a padot tépik ki a burkolatból. Az iskola és a templom lépcsője estéről estére tele van mindennel. A virágtartót felborították nem egy alkalommal. Miért van térfigyelő-kamera? Nem hallottam, hogy valakiket a kamera alapján elfogtak volna.Kidobott pénz az egész térfigyelő rendszer.Nem igaz, hogy Vecsésen nincs lehetősége az ifjúságnak szórakozásra, a szabadidő értelmes eltöltésére. Sajnos ezek nem is igénylik. Tönkretesznek mindent, s ha az ember szól, jobb esetben kiröhögik és különféle megjegyzésekkel illetik.A törvény őket védi. Sajnos.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.