Júl 24 2013

Nyári hétköznap

Ismét egy eseménydús kedd estét tudhatunk magunk mögött.

20:00 óra körül jelezték, hogy az Erzsébet téren egy fiatal lány rosszul lett az alkoholfogyasztástól. Szerencsére egy másik fiatalokból álló társaság azonnal segítséget hívott, értesítették a lány családját és segítettek a hazaszállításban. Az Erzsébet téren lévő 14-16 éves korosztállyal kapcsolatban egyre komolyabb problémák merülnek fel. A hangoskodás és a szemetelés mellett pletykák szólnak magát vagdosó lánykáról, rongáló és szemetelő fiúkról, alkohol- és marijuana-fogyasztásról, melyeket jeleztünk a rendőrségnek, illetve a Közbiztonsági és környezetvédelmi Osztálynak. Az elmúlt években sikerült elejét venni az ilyen jellegű problémáknak, azonban a mostani 14-16 éves társaság egy része annyira problémás, hogy az “idősebbek” inkább más találkozóhelyet választ magának, nehogy a fiatalabbak miatt ők kerüljenek bajba. Többször felhívtuk figyelmüket az általuk okozott problémákra, azonban néhány esettől eltekintve a helyzet nem javult. Az elmúlt évek jó tapasztalatai alapján szerettünk volna számukra is különböző, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló programokat szervezni, de a hozzáállásuk és a tapasztalt problémák miatt erről a szándékunkról egyelőre letettünk.

20:30 órakor a lakóparkban egy férfi kért segítséget, mert főbérlője késsel kergette a férfi feleségét és 2 kiskorú gyermekét. A főbérlő sajnos nem ismeretlen előttünk, néhány héttel ezelőtt hasonló ügy miatt kellett intézkedni vele szemben. Állapotára és agresszív viselkedésére való tekintettel megvártuk a rendőrség kiérkezését, de addig is többször fenyegetően lépett fel mind a polgárőrök, mind az albérlőjével szemben. A határozott fellépésnek köszönhetően erőszakra nem került sor, a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket. A főbérlő barátnője elmondta, hogy orvosi kezelés alatt áll, gyógyszert szed és rendszeresen fogyaszt alkoholt. A helyszínt 22:30 órakor elhagytuk, az esetet jeleztük a Közbiztonsági és környezetvédelmi Osztálynak.

A Toldy Ferenc utca – Zrínyi utca kereszteződésben kidöntötték az “Állj ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, balesetveszélyes. A tábla pótlása folyamatban.

Esténként a nem szilárd burkolatú utcákban quadosok pörögnek. A múlt héten is egy 40 év körüli férfi és egy 16-18 éves fiatalember száguldozott a Bokor utcánál, aztán a Vaspálya utcánál a határba menekültek.

Rendszeresen észlelünk kivilágítatlan kerékpárosokat, robogón két személlyel közlekedőket, forgalommal szemben haladó, valamint szabálytalanul parkoló autósokat, akik a polgárőr autó láttán “menekülésbe” kezdenek. A balesetveszély elkerülés érdekében továbbra sem üldözünk, hanem járőrautóinkat a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelő kamerákkal tervezzük felszerelni.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/nyari-hetkoznap/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.