okt 29 2012

Október havi események

Tisztelt Vecsési Lakosok !

   Honlapunk a mai naptól ismét napi rendszerességgel frissül. Az alábbiakban beszámolunk az október havi  fontosabb eseményekről:

Október 1-én szomorú kötelességünknek tettünk eleget. Hanyecz Laci bácsi temetésén a temetőnél parkoló autókra és a Karamell Cukrászdára vigyáztunk. Nyugodj békében, Laci bácsi. Ugyanaznap este a Lőrinci út – Dózsa György út kereszteződésben észleltük, hogy murva és törmelék hullott az útra, melyen az autók megcsúsztak. A balesetveszélyes helyzetet jeleztük a Polgármesteri Hivatal illetékeseinek, akik intézkedtek az útburkolat megtisztítására.

Október 5-én délután került megszervezésre a Nemzeti Gyásznappal kapcsolatos megemlékezés az Erzsébet téren. Az esemény idején a forgalom terelésében segédkeztünk. Ugyanaznap 20:10 órakor a Tó utcában egy ittas kerékpárost észleltünk. A járőr intézkedett a férfi családjának értesítésére, akik hazaszállították. 20:40 órakor lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint a Teréz utcában egy férfi megütött egy nőt. A helyszínen megjelentünk, az esetről értesítettük a rendőrséget, akik az intézkedést átvették. 21:50 órakor a Halmi telepen egy rendszám nélkül haladó autóra lettünk figyelmesek, amely a polgárőr autó észlelését követően megállt. A jármű vezetőjének elmondása szerint az autót roncsnak vásárolták, azonban iratok nincsenek hozzá. A helyszínre érkező rendőr megállapította, hogy a jármű vezetője vezetői engedéllyel nem rendelkezik, személyazonosságát igazolni nem tudja, ezért előállította a Vecsési Rendőrőrsre.

Október 7-én 20:30 órakor a Gyáli FEGY Polgárőrség kérésére – a Vecsési Rendőrőrs beleegyezésével – súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset miatt éjfélig lezártuk az Almáskert felé vezető utat. A balesetet egy vecsési és egy gyáli társaság közötti verekedés előzte meg, ezért az éjszaka folyamán a további problémák megelőzése érdekében fokozott járőrszolgálatot láttunk el.

Október 10-én este lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy férfi délután óta fekszik az Áchim András utcai vashídon. A helyszínen megállapítottuk, hogy egy erősen ittas férfiról van szó. A férfit kérésére otthonába szállítottuk, ahol édesapjának átadtuk. 20:30 órakor egy kerekesszékes férfiról kaptunk bejelentést, aki a nagy hidegben egy szál pulóverben ül egy ház előtt. A helyszínen a férfi elmondta, hogy családi problémák miatt tiltakozásként nem akar bemenni a házba, hanem az éjszakát a ház előtt az utcán tölti. Felhívtuk figyelmét az éjszakai hidegre valamint a kihűlésveszélyre, egyben felajánlottuk, hogy hozzá szükség szerint krízissegítséget hívunk. A segítségre nem tartott igényt, kérésünkre a házba bement.

Október 12-én 13:45 órakor a Polgármesteri Hivatal munkatársától kaptunk jelzést, mely szerint 10-15 tiltakozó személy tartózkodik a Polgármesteri Hivatal épületében. Az esetről értesítettük a Vecsési Rendőrőrs parancsnokát, akik a helyszínen átvették az intézkedést.

Október 13-án a rendőrséggel közösen a Szüreti Felvonulást biztosítottuk.

Október 14-én a Vecsésen első alkalommal megszervezett Rózsafüzér-menetet biztosítottuk.

Október 16-án délután a Besztercei utcában egy autóbusz és egy személyautó ütközött. A helyszínen jelzőőri feladatokat láttunk el. 22:20 órakor a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Berzsenyi utca kereszteződésben észleltük, hogy ismeretlen személy az “Elsőbbségadás kötelező” KRESZ-táblát elfordították, mellyel a közúti közlekedést nagy mértékben veszélyeztették. A táblát helyreállítottuk, az esetet jeleztük a Vecsési Rendőrőrsnek.

Október 19-én délelőtt a Grassalkovich Antal Általános Iskolában tartottunk prevenciós előadást, illetve az Északi összekötő vasúti híd alatt talált bomba hatástalanításához szükséges kiürítésben vettünk részt. Este a Családsegítő Szolgálat kérésére megjelentünk az Ágnes utcában, ahol egy ittas férfi bántalmazta feleségét és 2 gyermekét. A rendőrség a férfit elszámoltatta, a feleség és a gyerekek kiemelésre kerültek és biztonságos helyen töltötték az éjszakát. Az esetről tájékoztattuk a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot.

Október 20-án délelőtt a Zuglói Sport- és Családi Napon vettünk részt. A rendezvényen a TIPE Magyarország Felülettechnológiai Kft. felajánlásából minden szolgálati gépjárművünk nanotechnológiás kenőanyaggal került ellátásra., amit ezúton is nagyon köszönünk. Este az egyik vendéglátóhelyről tömegverekedés miatt kértek segítséget. A helyszínen egy sérült, vérző férfit találtunk, akit a mentők kórházba szállítottak. Az intézkedő rendőr kérésére a helyszín biztosításában és a tanúkutatásban vettünk részt.

Október 24-én a Hotel Stáció személyzete kért segítséget, mert a bárban egy ittas személy zavarja a vendégeket. A helyszínen megjelentünk, ahol az egyik ismert “bajkeverő” kötekedett a vendégekkel. Felszólításunkra a helyszínt elhagyta.

Október 25-én 12:50 órakor lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint a Lőrinci út egyik vendéglátóhelyén 3 férfi megütött egy vendéget. Néhány perccel később érkezett a következő bejelentés, mely szerint 3 férfi hangoskodik és nem akar fizetni a Bajcsy-Zsilinszky út egyik boltjában. Ezt követően érkezett a harmadik bejelentés, hogy a Lőrinci út vendéglátóhelyéről ismeretlenek eltulajdonítottak egy kerékpárt. A rendőrség és a polgárőrség járőrei azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, mely 14:12 sikerrel járt. A rendőrség a 3 férfit elszámoltatta, a kerékpár pedig visszakerült jogos tulajdonosához. Az eset a jelzőrendszer és az együttműködés kiváló példája volt.

Október 26-án a Károly utcában történt ékszerrablás helyszínének biztosításában vettünk részt.

Október 28-án tisztújító közgyűlés tartottunk az Airport Hotel konferenciatermében. A közgyűlés döntése értelmében az egyesület tisztségviselői: Hanek Gábor elnök, Suskovics Zoltán alelnök, Máté Márk titkár, Tisza Ferenc FEB-elnök, László György és Presztolánszky András FEB-tag.

Október hónapban folyamatosan végeztük a körözött járművek felderítését. A mai napig mintegy 1800 járművet ellenőriztünk le, körözött járművet nem fedtünk fel.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/oktober-havi-esemenyek/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.