nov 17 2012

Összevont gépjármű felderítési akció Budapesten

Összevont közös gépjármű felderítési akciót hajtott végre a mai napon a BRFK Közlekedésrendészeti és Közrendvédelmi Főosztálya a Készenléti Rendőrség valamint a Polgárőrség.

Az akció célja bűn- és baleset megelőzés és a közlekedésbiztonság növelése. A Budapesten felállított ellenőrzési pontoknál a rendőrök és a polgárőrök közösen láttak el szolgálatot, melynek során fokozottan ellenőrizték a forgalomban résztvevő gépjárműveket és szűrték ki a körözött járműveket.
Az akció 9 órakor közös eligazítással vette kezdetét melyen részt vett dr. Tóth Tamás r. dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya valamint dr. Túrós András Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.
Az akció során 24 240 gépjármű került ellenőrzésre, 106 esetben történt rendőri intézkedés.
Egy esetben szándékos bűncselekmény elkövetőjét érték tetten, akit előállítottak az intézkedő rendőrök.

(forrás: BPSZ)

Az akcióban természetesen a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület is részt vett. A Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton Kőbánya-Kispest magasságában 3800 járművet ellenőriztünk, melyek közül 1 bank által körözött, 2 lejárt műszaki érvényességű és 5 forgalomból kivont járművet fedtünk fel. Az eseteket jeleztük a rendőrségnek, a további intézkedést ők folytatták le.

Gratulálunk Tisza Ferenc és Horváth György polgárőr társainknak a mai teljesítményükért.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/osszevont-gepjarmu-felderitesi-akcio-budapesten/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.