Sze 13 2012

Szerdai hírek

20.32 órakor a Présház utcai játszótérnél észleltük, hogy a Besztercei u. felőli korlát középső része meg van rongálva úgy, hogy az meg van lefelé hajolva.

20. 42 órakor a Halmy téren, a játszótér melletti zöldterületen egy póráz és szájkosár nélküli kutyára és annak gazdájára lettünk figyelmesek, akik fel-le szaladgáltak a gyepen. Jöttünkre a kutyát megkötötték és távozni készültek. Tájékoztattuk, hogy a kutya zöldterületre engedésével megszegte a 20/2012. önkormányzati rendeletben foglalt rendelkezést, amelyet tudomásul vett, a helyszínt elhagyta. Sajnos gyakran tapasztaljuk, hogy sokan a játszótéren sétáltatják kutyájukat, ami önmagában is nonszensz, nem beszélve a hátrahagyott “ajándékokról”.

21.04 órakor a Zöldfa utcában lévő útfelbontásnál ismét azt tapasztaltuk, hogy az úthiba felett elhelyezett léceken továbbra is csak a keddi járőrszolgálat idején felragasztott fényvisszaverő mellény van elhelyezve, amely alig látszik. Az esetről ismételten tájékoztattuk a Polgármesteri Hivatalt. Az ezzel kapcsolatos keddi hírhez már érkezett méltatlankodó hozzászólás (nyilván a maihoz is fog), ennek ellenére továbbra is azt valljuk: a jelenlegi helyzet balesetveszélyes.

21.12 órakor a Telepi úton két fiatal férfire figyeltünk fel, akik az úttesten gyalogoltak. Megállítottuk őket, közöltük velük, hogy a KRESZ 21. §-ba ütköző szabálysértést követtek el, felszólítottuk őket, hogy cselekményüket hagyják abba. A felszólításnak eleget tettek a járdán folytatták útjukat.

00:25 órakor a készenléti telefonszámra bejelentés érkezett, hogy egy húsüzem zaja zavarja a lakókat. Néhány hete volt már egy hasonló bejelentés, de sem akkor, sem most nem észleltünk semmilyen zajt. A bejelentőt birtokvédelmi eljárás kezdeményezése érdekében a Polgármesteri Hivatalhoz irányítottuk.

Érezhető, hogy itt az ősz, elkezdődött az iskola. Lényegesen kevesebben tartózkodnak az utcákon, tereken, a fiatalok szinte teljesen eltűntek és a bejelentések száma is csökkent.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/szerdai-hirek/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.