máj 01 2012

Szinte mindenben élen vannak a vecsési polgárőrök

Megtartotta éves közgyűlését a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület. A szépen fejlődő harmincnégy tagot összefogó egyesületről az elvégzett munkájukról és eredményükről csak felsőfokon lehet beszélni. A vecsési Airport Hotel  konferenciaterme adott helyet a VTPE mai közgyűlésének.

Hanek Gábor elnök,Suskovics Zoltán alelnök és Máté Márk titkár egymás mondatait kiegészítve igyekezett teljes és tökéletes beszámolót adni a megjelent tagságnak. Mint elmondták, 2011-ben 547 esetben 9386 óra szolgálatot láttak el. A polgárőrök szolgálatuk alatt minden esetben jogszerűen jártak el, velük szemben probléma nem merült fel. Fél évig mindennap szolgálatot láttak el az önkormányzat felkérésére. Piaci napokon kiemelt feladatuk volt a piac és környéke közbiztonságának javítása, illetve minden iskolanap reggelén az óvodák, iskolák közelében az ifjúságvédelem.A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság felkérésére rendszeresen hajtottak végre Mátrix rendszerrel ellenőrzést, felderítést. A beszámolóban elhangzott az is, hogy a települést érintő nagy tömegrendezvényeken, ahol fizetett biztonsági szolgálat is dolgozik, ott a vecsési polgárőrök nem vesznek részt. Maximum a rendezvényt övező területeken a parkoltatást, az odavezető utak forgalmát segítik.

Az elnökség nagy előrelépésnek megtiszteltetésnek, és elismertségnek tekintik, miszerint felkérést kaptak a Hungaro Controltól, hogy segítsenek a repülésbiztonság fenntartásában. Egy biztos, ilyen felkérés nem sok polgárőrséghez fut be. Az egyesületben végzett munka feszességére és fegyelmezettségére vall az a tény, hogy az elnökség az 574 szolgálatteljesítésből 264-et ellenőrzött. Az is sokat mondó, hogy csak egy(!) írásos figyelmeztetést kellett kiadniuk, azt is azért, mert a polgárőr nem vezette szabályszerűen a szolgálati gépjármű menetlevelét.
A vecsési polgárőröknek négy szolgálati autójuk van, ezeknek a fenntartása, üzemeltetése nem volt olcsó. Csak üzemanyagra majdnem kétmillió forintot költöttek, közel hatszázezer forint volt az éves kommunikációs költségük. Ebben elsősorban a telefon és internet költségek a nyomósak.Csak támogatásként kilenc millió forinthoz jutottak 2011-ben, de nem elhanyagolható az SZJA 1 százalékának felajánlásából befolyt több mint négyszázezer forint.

Hanek Gábor elnök az idei évi költségvetési tervet ismertetve elmondta, több mint tízmilliós bevételre számítanak. A kiadások során csak üzemanyagra 2,3 milliót, autók lízingdíjára 1,4 milliót, az autók javítására, vizsgáztatására 600 ezret, adókra 700 ezret, terveztek, de még az irodaszerekre is félreraknak 150 ezer forintot. A szakmai és pénzügyi beszámolókat, illetve a Felügyelőbizottság beszámolóját is egyhangúlag elfogadta a tagság. A rendezvényen részt vett a Vecsés Rendőrőrs őrsparancsnok-helyettese megköszönte a vecsési polgárőrök munkáját. Külön kiemelte, örül annak, hogy sok fiatal polgárőr van az egyesületben, és hogy ők lelkesek.
A hivatalos teendők után elismerések átadására került sor: Benczik Ferenc, Horinka János, Jenei Dávid és Somogyi József polgárőrök munkáját egy-egy két személyre szóló ebédmeghívással köszönte meg az polgárőrség vezetősége.

A rendezvény zárásaként az egyesület vezetése egy bőséges ebédre hívta meg a megjelent tagokat – a rendezvénynek helyt adó négy csillagos szálloda éttermében – ahol a kiemelkedően sokat teljesítő polgárőrök elismeréseket vehettek át.

forrás: VTPE, Rádió P

								

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/szinte-mindenben-elen-vannak-a-vecsesi-polgarorok/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.