dec 15 2013

Szombat éjszakai telefonhívások

Tegnap éjszaka három “bejelentést kaptunk.

Az első egy hölgy volt, akihez betévedt egy kutya. A polgárőr járőr azonnali intézkedését kérte, hogy az állatorvossal soron kívül olvastassuk ki a chipből a tulajdonos adatait, mert véleménye szerint nekünk ehhez jogunk van. Tájékoztattuk, hogy ilyen jogunk nincsen, az eljárási rendnek megfelelően megadtuk az elkóborolt állatok befogására jogosult Aranyi Állatotthon elérhetőségét, azonban a bejelentő ezzel nem kívánt élni.

A következő hívás egy biztonsági cégtől érkezett, melyben kérték, hogy a polgárőr járőr támogatás fejében vegye át az általuk szerződésben vállalt őrzési feladatokat egy nagy telephelyen, mert nincs rá embere. Hasonló hívásunk idén már több alkalommal volt, korábban is és most is azt valljuk, hogy egy szerződésben vállalt kötelezettség ellátása a szerződő felekre tartozik, ilyen jellegű feladatokat (a bűncselekmények és katasztrófahelyzetek kivételével) sem most, sem a jövőben nem vállalunk el.

Egy fiatalember telefonált hajnalban, hogy az Andrássy-telep egyik utcájából egy földön fekvő ittas személyt talált, majd hazakísérte. A bejelentő elmondása szerint a lakásban nagyon hideg volt, de mivel a férfi kommunikált és sérülés nem volt rajta, mentő hívására nem került sor. Köszönjük a jelzést.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/szombat-ejszakai-telefonhivasok/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.