jún 30 2013

Változások július 1-jétől

2013. július 1-jén lép hatályba a közösségi együttélés alapvető szabályairól és elmulasztásuk jogkövetkezményeiről szóló 15/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelet, mely a korábbihoz hasonlóan igen komoly figyelmet fordít a lakosság nyugodt pihenésének biztosítására. A rendeletben foglaltak betartatása a közterület-felügyelet, a szakhatósági ellenőrök, a térfigyelő központ és a polgárőrség együttműködésével valósul meg. A polgárőrök elsődleges feladat a lakosság tájékoztatása, az azonnali intézkedést igénylő esetekre történő reagálás, valamint a lakossági bejelentések továbbítása az önkormányzat felé.. A rendelet ITT olvasható.

Július 1-jétől a játszóterek ellenőrzését és zárását a térfigyelő központot is üzemeltető JuSec Kft. végzi, kérjük, hogy az esetleges problémákat (hangoskodás, rongálás, stb.) elsősorban a városi zöld számra (0680981121) jelezzék.

Változik a közterület-felügyelet szolgálatszervezése is. Évek óta várt eredmény, hogy a közterület-felügyelők hivatali időn kívül is jelen legyen és elérhető legyen a városban. Külön meg kell jegyezni, hogy a jövő héttől hetente többször ellenőrzik a behajtási szabályok betartását, különösen a Károly és a Lőrinci utcában.

Nagyokat léptünk előre, komoly hiányok kerültek pótlásra. Fontos megjegyezni, hogy továbbra sem a büntetés, hanem a megelőzés és a szemléletformálás a cél.

Nyugodt nyarat kívánunk !

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/valtozasok-julius-1-jetol/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.