Már 15 2013

Vecsési polgárőrök indultak az M1 autópályán rekedtek mentésére

06:00: Hazaértek a fiúk. Elmondásuk szerint iszonyatos állapotok uralkodnak a pályán. Embermagasságú hófalak, hóátfúvások, beragadt autók. A helyzetet jól szemlélteti, hogy egy óriási hófal tetején állva kezdtek el lapátolni, a hófalról később kiderült, hogy egy családi egyterű autó van alatta.

00:30: Az OKF utasítása szerint a szigetmonostori önkéntes tűzoltókkal közösen az M1 autópályán a bábolnai pihenőhely és a 80-as kilométerszelvény között keresnek bajbajutott embereket, elakadt járműveket.

23:50: 4 óra utazás után megérkeztek a bábolnai csomóponthoz. Jelenleg az OKF utasítására várnak.

23:30: Újra rendőri felvezetéssel haladnak és már csak néhány kilométerre vannak Bábolnától. Útközben másfél méteres hófalakat és elakadt járműveket észlelnek. A burkolat jeges.

22:50: Komáromban vannak, haladnak tovább Bábolna felé.

22:10: A felvezetést biztosító rendőri állományt elvezényelték, a buszokat mostantól Szigetmonostor ÖTE vezeti, polgárőreink az oszlopot zárják.

21:50: Tatánál 1 méteres hótorlasz miatt vissza kellett fordulniuk, más útvonalon próbálják megközelíteni a kb 35 kilométerre lévő Bábolnát. Az Opelünket a hó és jég miatt kézzel kellett megfordítani, a buszok még forgolódnak.

21:30: Budapest felől rendőri felvezetéssel megindították a forgalmat, de Tatabányától teljes a zárás. A mentésben résztvevő polgárőrök sem tudtak tovább haladni, így most Tata mellékútjain próbálják megközelíteni a bajbajutottakat.

21:05: Vértesszőlős magasságában már mindkét sávban elakadt kamionok vannak, a polgárőrök csak felvezetéssel és óvatosan tudnak haladni.

20:30: elérték Tatabányát, várják az OKF utasítását. Tatabányáig az út jól járható, néhány helyen volt csak hóátfúvás. Az út szélén elakadt kamionok voltak, a sofőrök ételt-italt kaptak. Tatabányától kb. 1 km-re áll a kamionsor, innen már nehéz lesz a haladás. Az M1 Budapest felé vezető része nyitva van, a forgalom folyamatos.

19:40: Herceghalom előtt várakozik a konvoj.

19:00: Már a lezárt területen vannak, nemsokára az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság busza is odaér a többi önkéntessel.

18:50: ELINDULTAK ! Utasítás szerint önállóan mennek a zárás vonaláig, ott határozzák meg a helyszínt és a feladatot !

18:40: Az M1-M7 kivezető szakaszán várják a konvojt. Az autópályára csak felvezetéssel lehet feljutni, a konvoj azonban még a Hősök terén áll.

17:12: rendőri felvezetéssel elindultak az M1 autópályára. Tisza Ferenc polgárőr társunk tájékoztatása szerint feladatuk az autópályán rekedtek mentése, a nagy mennyiségű hó ellapátolása lesz.

Korábban:

A vecsési polgárőrök is elindultak az M1 autópályán rekedtek mentésére.

A reggeli órákban már több fővárosi polgárőr és önkéntes tűzoltó csapat is elindult, így tőlünk készenlétet kértek, ha esetleg Budapesten és környékén is problémát okozna az időjárás.

A délután folyamán érkezett a hívás, hogy a járőrszolgálat induljon a Hősök terére, ahonnan konvojban, több más egyesülettel együtt indulnak a bajbajutottak megsegítésére.

További 2 autó is készenlétben áll.

Folyamatosan beszámolunk az aktuális helyzetről.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/vecsesi-polgarorok-indultak-az-m1-autopalyan-rekedtek-mentesere/

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.