máj 06 2012

Vecsési Tavaszi Fesztivál eseményei

2012. május 6-án került megrendezésre a Vecsési Tavaszi Fesztivál zárórendezvénye és a Vecsés Kupa 2012. ökölvívó verseny. A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület  – a Vecsési Rendőrős parancsnokának kérésére – a rendőrséggel közösen a parkolási és közlekedési szabályok betartását segítette.

 

A járőrútvonal a Fő út – Iskola utca kereszteződéstől a Fő út-Kálmán utca kereszteződés között került meghatározásra. A gyalogos rendőrök az őrsparancsnok úr és helyettese engedélyével a polgárőr gépjárműben láttak el szolgálatot.  Elsődleges feladatként a kerékpárúton történő parkolás megelőzése és megakadályozása került meghatározásra. A tájékoztatás szerint a rendezvényen részt vett a Simon Tamás r. dandártábornok úr, a PMRFK vezetője is.

 

12:00 és 17:00 óra között a tavalyinál lényegesen kevesebb parkolási probléma volt. Az autósok – egy esetet kivéve – örömmel vették a figyelemfelhívást, hiszen a Fő úton sok helyen valóban alig látszik a kerékpárút felfestése. Az említett egy eset egy akadékoskodó sofőrrel volt kapcsolatos, aki nem akart sokat gyalogolni a rendezvényig. A határozott rendőri fellépésnek és a kilátásba helyezett feljelentésnek köszönhetően mégis beállt a parkolóba. 17:00 óra után hirtelen nagyon sok autó jelent meg a Fő úton. Többen a koncertre érkeztek, de időközben megkezdődött a sátrak bontása és a felszerelések elpakolása is. A rendezvényről 18:00 órakor távoztunk, addig mindössze az alábbi események történtek:

Az Iskola utcánál 3 fő engedély nélküli árusításra (kosarak, stb) készült. Felszólításra kerültek, hogy jogellenes cselekményüket ne kezdjék el, melynek hatására a Kertekalja vasútállomás felé távoztak.

A Fő út – Kálmán utca sarkán egy férfi, egy nő és két fiatalkorú kiabálva szalad a Penny Market felé. Egy állampolgár elmondta, hogy a férfi kistestű kutyája valamitől megijedt és elfutott. A kutya a Fő útra is kiszaladt, az autósok nem kis riadalmára. A Penny Market után sikerült a szolgálati gépjárművel az útról leterelni, gazdája sikeresen megfogta. Sérülés nem történt.

A Temető utcai vendéglátóhely előtt egy nyitott állapotú, lehúzott ablakú piros színű Ford gépjárművet észleltünk. Tulajdonosa a vendéglátóhelyen tartózkodott.

A Vecsési Tavaszi Fesztivál idén valóban nagyon jól sikerült, jó hangulatú rendezvény volt. Gratulálunk a szervezőknek.

Az adott cikk linkje: http://vtpe.hu/vecsesi-tavaszi-fesztival-esemenyei/

3 comments

  • Hmmm on 2012/05/07 at 08:08
  • Válasz

  A parkolás örök probléma lesz. Örülök, hogy a rendőrség a tavalyival ellentétben humánusan állt a dolgokhoz és figyelmeztetett büntetés helyett.

 1. Valóban nagyon jól álltak a dolgokhoz, köszönet jár érte. Ugyanakkor jó lenne egyszer odáig eljutni, hogy még figyelmeztetni sem kelljen.

  • Steigerwald Lajosné on 2012/05/07 at 17:31
  • Válasz

  Nagyon jó,hogy Vecsésen a polgárőrök is segítik a rendőrök munkáját.Így remélhetőleg nagyobb biztonságban élhetünk mi vecsésiek! Jó egészséget,és sok sikert kívánok a munkájukhoz4

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.